Tuesday 19 November 2013

Estructuras o por qué las cosas no se caen


La majoria de llibres que tracten el tema d'estructures acostumen a ser massa tècnics, però aquest no és el cas. En Estructuras o por qué las cosas no se caen (J.E. Gordon, 2004, Calamar ediciones) les explicacions són força clares i estan il·lustrades amb exemples prou propers. A banda de fer un repàs als principals conceptes que s'han de tenir en compte a l'hora de dissenyar una estructura (elasticitat del material, tensions, energies de ruptura, esquerdes, ...) fa un repàs a a la història de l'estudi de les estructures i de la ciència dels materials, a vegades amb un to força irònic, repassant com moltes de les coses que es donaven per segures, l'experiència ha ensenyat que no eren així, moltes vegades degut a accidents força sonats. 

Tot i que el llibre es va publicar el 2004, l'autor, J.E. Gordon va morir el 1998, pel que alguns dels comentaris, sobretot referents a com s'ensenyen determinats conceptes, poden no ser actuals., i no tenen en compte els darrers avenços en aquest camp. En qualsevol cas, els conceptes que exposa continuen sent vàlids, i  queden clarament explicats per un gran coneixedor dels materials i les seves aplicacions a enginyeria, ja que va ser un dels impulsors de la branca de la ciència i enginyeria del materials a la segona meitat del segle XX.

En definitiva, un llibre força recomanable per qualsevol que vulgui saber més sobre com s'aguanten els ponts, els edificis o els vaixells escrit 

No comments:

Post a Comment